Higijenski minimum

HIGIJENSKI MINIMUM

Temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti  ( NN79/07 ) i Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane ( NN 116/18 ), sve osobe koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju  dolaze u dodir s hranom te osobe koje rade na pripremi i serviranju hrane moraju imati potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni.

Tečaj se provodi po osnovnom i proširenom programu ovisno o objektu i radnom mjestu na kojem osoba radi i mora se obnavljati svakih 5 godina.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje u programima obrazovanja za prehrambeno-prerađivačka i ugostiteljska zanimanja, tečaj pohađaju nakon 5 godina od dana završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Tečajevi u Karlovcu se održavaju svaki tjedan, u Ogulinu jedanput mjesečno, a u Slunju dogovorno prema potrebi.

Sve informacije o tečaju ‘’higijenskog minimuma’’ možete dobiti na tel.:

Karlovac 047/411-299

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Pravilnik o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti NN 116/18

Polaznici se prijavljuju na priloženim obrascima koji se mogu predati u Zavod osobno ili poslati mailom:

 Prijavnica za tečaj_pojedinačno - novi 

 Prijavnica za tečaj-grupa - novi

Odluka o visini troskova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju osoba ( NOVA ODLUKA)

Odluka o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju osoba (STARA ODLUKA)

Svojim potpisom prijavitelj tečaja daje izričitu privolu Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije za obradu osobnih podataka isključivo u svrhu pohađanja tečaja, u skladu s  Općom uredbom o zaštiti podataka i propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Prijavitelj ima pravo na opoziv  suglasnosti nakon čega Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije više neće obrađivati podatke u svrhu za koju je suglasnost bila dana, s tim da opoziv suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade prije njezina opoziva. Privola vrijedi do opoziva. Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije jamči svakom polazniku i poslodavcu da će s njihovim osobnim podacima postupati u skladu Općom uredbom o zaštiti podataka i drugim važećim propisima kojim se uređuje zaštita osobnih podataka, isti će biti adekvatno zaštićeni od pristupa neovlaštenih osoba, pohranjeni na sigurno mjesto i čuvani u skladu uvjetima i rokovima previđenim Pravilnikom o zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva

Edukativni materijali za pohađanje tečaja - OSNOVNI PROGRAM

Edukativni materijali za pohađanje tečaja - PROŠIRENI PROGRAM

Polaznici koji ne zadovolje na provjeri zanja moraju u roku 24 sata  ispuniti Zahtjev za ponovnu provjeru znanja:

Zahtjev za ponovnu provjeru znanja

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice i omogućila Vam bolje korisničko iskustvo. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.
Više informacija Prihvati kolačiće